Március 16. – nagykanizsai sörtörténeti nap

Pontosan 30 éve, 1984. március 16-án a nagykanizsai sörgyár licensz szerződést kötött a Holsten-Brauerei AG hamburgi sörgyárral Holsten típusú sörök főzésére Nagykanizsán. A szerződés alapján jelentős és korszerű beruházások történtek annak érdekében, hogy a hamburgi Holsten sörökkel azonos minőségű sörfajták hazai előállítása biztosítva legyen. A partnerek különleges módját választották, hogy eldöntsék, mely típusú sörrel indítják a termelést. 1984 nyarán szervezetek egy nagy létszámú találkozót, ahol a meghívottak jelöletlen poharakban kaptak kóstolót a Holsten söreiből, s szavazhattak a nekik legjobban ízlő italra. Bár lehet, hogy a helyzet nem volt több jól kitalált marketingfogásnál, de a meghívottak úgy érezhették, nekik is közük lehet az akkor rendkívülinek számító, a kanizsai sörgyár új, egyben utolsó aranykorát elindító döntéshez.