Nagyrécsei Népi Sütő- Főzőasszonyok az ország másik felén

recsei asszonyokA Nagyrécsei Népi Sütő- Főzőasszonyok egy csoportja az idei évben is meghívást kapott a „X. Kóstolja meg Magyarországot” elnevezésű programra, Nyíregyházára a Sóstói Múzeumfaluba, ahol ez alkalommal dödöllét, paradicsomos húsos répalevest, lángost és paprikás perecet készítettek. A szépen feldíszített sátornál szinte egész nap nagy volt az érdeklődés a vidéki ízek után. Kíváncsian figyelték, hogy is készül el a dödölle, majd a kóstoló után ismét sorba álltak egy újabb adagért. A paradicsomos húsos répaleves üstje mellett is sokan kíváncsiskodtak, hiszen ezen a vidéken nem ismert a kerékrépa. Akik megkóstolták nagy elismeréssel szóltak róla. A táskákból előkerültek az edények, hogy az otthon maradottak is meg tudják kóstolni ezt a különleges ételt.