1920 forint – ennyit érne a zalaegerszegi városvezetésnek a ZTE FC (MTI)

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Gyutai Csaba polgármester az MTI-nek szerdán azt mondta, jelképes, a futballcsapat megalakulásának évére utaló, 1920 forintos ajánlatot tettek Nagy Ferencnek, akitől péntekig várnak választ.

    „Az egyesületnél jelentős tartozás halmozódott fel, sürgős intézkedésekre, és nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezni tudjuk a helyzetet” – jelentette ki a városvezető.

    Gyutai kitért rá, hogy csütörtökön elfogadhatják a település költségvetését, ebben pedig szerepel egy gyorssegély a futballklubnak, ami azonban csak kis mértékben jelenthet segítséget.

    „Az adósságok végleges rendezésére az lehet a megoldás, ha a ZTE-t egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti, s hitelt vesz fel, ehhez azonban állami garanciavállalás és közbeszerzési eljárás is szükséges” – mondta a polgármester, aki azt is jelezte, ha Nagy Ferenc elfogadja a városvezetés ajánlatát, akkor a jövő héten rendkívüli közgyűlésen döntenek a további lépésekről. Hozzátette, a ZTE megmentéséhez a helyiek összefogására, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatására is szükség lesz.

    Hangsúlyozta, a klubnál újra kell építeni a szponzori kapcsolatokat, a közönséggel való viszonyt, s a legfőbb hangsúlyt az utánpótlás-nevelésre kell helyezni.

    „A ZTE egy érték, egy márka és egy jelkép is egyben, amelyet nem hagyhatunk veszni” – mondta Gyutai Csaba. „Az pedig végképp nem működhet, hogy a szurkolók és a klubvezetés között folyamatos legyen az ellentét.”