77 éves, de még űzi az ipart – zalai besurranó tolvajt fogtak Balatonedericsen

Vádemelés kezdeményezésével zárult annak a 77 éves zalaegerszegi nőnek az ügyében folytatott nyomozás, aki egy balatonedericsi családi ház melléképületéből próbált meg kerámiatárgyakat eltulajdonítani, azonban az ingatlan tulajdonosa tetten érte.

tapolcalopasA sértett 2014. október 29-én 8 óra körül értesítette a rendőrséget, arról, hogy egy idős nő engedély nélkül sétált be a családi házukhoz tartozó melléképületbe és onnan feltehetően lopni akart.  Bognár Zsolt r. törzsőrmester körzeti megbízott a helyszínen igazoltatta az asszonyt. A 77 éves zalaegerszegi nő eleinte azt állította, hogy vasat gyűjt, de a további kérdésekre összefüggéstelenül válaszolt. Előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként történő kihallgatása során beismerte, azzal a céllal ment be a kis épületbe, hogy az ott található kerámiatermékeket és koszorúkötéshez szükséges kellékeket eltulajdonítsa.

  1. Mária ellen lopás vétségének kísérlete miatt büntetőeljárás indult, melyet a napokban a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárt le, s az ügyben keletkezett iratokat a Tapolcai Járási Ügyészségnek továbbította.