Aranycsengő díjas karosi szállodák

Az utazok.hu idén második alkalommal gyűjtötte össze Magyarország legjobb és legnépszerűbb szállodáit, a különböző kategóriákban összesen mintegy 35 ezer válaszadó értékelt több mint 7000 belföldi szálláshelyet. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztják ki.

A legjobb magyarországi szálláshely az utazók szavazatai alapján idén a sümegi Hotel Kapitány Wellness lett, a szálloda újra elnyerte az év családbarát szálláshely címet is. A legromantikusabb kategóriában az Aranycsengő díjat a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok kapta. Az idősebb generáció által leginkább kedvelt szálláshely a zalakarosi Hotel Karos Spa Superior. A legbarátságosabb és a legjobb ár-érték arányú kategória nyertese is a zalakarosi Art Hotel.

A szállásközvetítő és kuponos oldalak a turisztikai piac egyre meghatározóbb szereplői: az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes hazai szállásdíj-bevétel 40 százalékát, 25 milliárd forintos forgalmat generáltak 2013-ban jelentősen hozzájárulva a piac évi 7-8 százalékos növekedéséhez – derül ki az online szakportál legfrissebb felméréséből, amelynek eredményét hétfőn juttatta el az MTI-nek.