Augusztus 20. – Az időjárás nem segíti az ünnepet Heves esőzések miatt Zalára is érvényes a figyelmeztetés

Az MTI-hez szerda hajnalban eljuttatott veszélyjelzés szerint a felhőszakadás miatt 14 megyében – így Zalában is – valamint a fővárosban van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Mint a figyelmeztetésben kiemelték: szerda délelőtt az északnyugati megyékben van esély néhány – nem heves – zivatar kialakulására.

Késő este, éjjel délnyugaton jelenhetnek meg a zivatarok, ezek közül egy-egy hevesebb is lehet – tették hozzá.

Kiemelték, hogy az előrejelzések bizonytalansága meglehetősen nagy az ünnepi rendezvények lebonyolítása szempontjából. A számítások szerint a leírt időjárási események inkább helyi jellegűek lehetnek, „rendszerbe fejlődött, nagy területet (egész megyéket, országrészeket) érintő viharok” nem valószínűek – írták a figyelmeztetésben, hozzátéve: „egy-egy adott helyen a fenti események bekövetkezésének valószínűsége alacsony, kizárni az említett területeken és időpontokban mégsem lehet őket”.