Bajonettel akarta megölni a feleségét egy keszthelyi férfi (MTI)

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

A tbc-s, leszázalékolt vádlott feleségével és ötéves kislányukkal élt egy lakásban. A család létfenntartását a feleség biztosította, aki több munkahelyen is dolgozott.

    A vádlott féltékenysége miatt 2013 elejétől a házastársak között rendszeressé váltak a veszekedések, majd amikor a sértett bevallotta egy másik férfi iránti vonzalmát, a vádlott erősen inni kezdett. A veszekedések során egy alkalommal a férj megütötte, fojtogatta feleségét, majd fenyegetésként elővette a 14,5 centiméteres pengéjű díszbajonettjét.

    Tavaly júniusban egy napon a férj ittas állapotban érkezett haza, szidalmazta a feleségét, aki ennek ellenére segített férjének lehúzni a cipőjét, és bekísérte a szobába, hogy feküdjön le. A nő ezt követően a gyerekszobában takarított, amikor a férje mögéje lépett, és a bajonettel egy mozdulattal hátba szúrta.

    A nő próbált megfordulni, de háttal az ágyra esett, a vádlott pedig, a bajonettel a kezében, visszalökte feleségét, aki megpróbált felállni. Azzal fenyegette, hogy “most megdöglesz”, közben a bajonettet a nyaka felé nyomta, de a nő lefogta a férje kezét, nehogy megvágja, s közben segítségért kiáltott.

    A kiabálásra a szobába lépett ötéves lányuk, aki a szomszédba, majd a második emelet egyik lakásába futott segítségért. A nő akkor tudott elmenekülni, amikor megérkezett az egyik szomszéd, és rákiáltott a vádlottra.

    Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a nő annak köszönheti életben maradását, hogy a bajonett a bordák és a csigolyák miatt nem tudott mélyebbre hatolni.

A férfi ellen a Zala Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat

(a fotó csak illusztráció!)