Bárdot ragadott, hogy hozzáférjen a puskához

Vádemelési javaslattal zárta le a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya azt a nyomozást, amelyet lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

bard_1A gyanú szerint 2014. február 7-én a délutáni órákban egy 39 éves rigyáci férfi feltörte édesapja fegyverszekrényét, abból kivette apja engedéllyel tartott vadászfegyverét és a közös lakásukban elrejtette. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi a fegyver tartására engedéllyel nem rendelkezett. A nagykanizsai egyenruhások még aznap elfogták és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembert. A gyanúsított azzal védekezett, hogy azért vette el a fegyvert, mert édesapja már öreg és nem szeretné, hogy valami felelőtlen dolgot tegyen, azonban hangsúlyozta, hogy nem akart senkit bántani.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya V. L. 39 éves rigyáci lakos ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.