Bedő Krisztián – 20 évesen a világ tetején

– Gyermekkoromban nem voltam kifejezetten vízipólós alkat, keveset mozogtam, emiatt azok a bizonyos „úszógumik” szép lassan felmásztak rám. A szüleim beírattak úszásra, s bár nagyon szerettem a vizet, egy idő meguntam után a faltól falig hajrázást. A Rozgonyi-iskolában 2004-ben indult a sulipóló, nekem ez hozta meg a fordulatot. Testnevelő tanárom, Szabó Szilárd unszolására én is jelentkeztem. Már az első edzés lenyűgözött, pedig előtte egyetlen labdás sportban sem tudtam érvényesülni. Barátaim szerint a labdarúgásban kétballábas voltam, és a kosárlabdában is valahogy mindig estem-keltem. De a vizilabda, az nagyobb bejött! – így eleveníti fel a kezdeti időszakot Bedő Krisztián a magyar férfi vízilabda válogatott legfiatalabb, mindössze 20 éves világbajnoka, aki hétvégén már az Eger csapatának tagjaként Kanizsán szerepelt.

IMG_0327A lelkesedést –no meg a tehetséget- mások is észrevették. Helyet kapott a Heat-Group Kanizsa VSE utánpótlás csapatban. Az első komoly ajánlat az élvonalbeli Kaposvár serdülő csapatától érkezett, egy év múlva pedig következett a fővárosi BVSC. Ma pedig már az Eger csapatát erősíti, immár világbajnokként.

A világbajnokságot követő napokban a Facebook-on szinte azonnal letámadtak, hirtelen 150-en szerettek volna a barátaim lenni, s ezek közül sok lány konkrétan randevút ajánlott fel – meséli mosolyogva.

Krisztián egyébként nem szeret a magánéletéről beszélni. Annyit azért elárult, hogy imád enni, főleg a húsokat kedveli, édesanyja rántott szeletét kifejezetten szereti. Ha éppen nem vízilabdázik, akkor a televízió előtt ül és filmet néz. A barátai szerint mozi őrült, szinte mindenféle stílust kedvel a horrortól a thrilleren át egészen a vígjátékokig. Arról már nem beszél, hogy a facebook-os jelentkezők között volt-e, akinek válaszolt…..

(BB)