Bemutatkozott a Qkapp, a Pannónia cégcsoport ügyfél tájékoztató applikációja

A Nagykanizsán és környékén hulladékgazdálkodással foglalkozó Pannonia cégcsoport több szempontból is előremutató és példaértékű informatikai fejlesztést kezdeményezett körülbelül fél évvel ezelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán működő PENdroid Informatikai Tehetséggondozó Csoporttal.

qkappA Qkapp az országban egyedülálló hulladékgazdálkodási közszolgáltatás céljából létrejött informatikai ügyfél tájékoztató applikáció, amely már ingyenesen elérhető az összes mobiltelefonos platformon. A Pannonia cégcsoport és PEN hatékonyan együttműködött a fejlesztés során, ezzel irányt mutatva más – akár állami vagy önkormányzati tulajdonú vállalatok – cégek és felsőoktatási intézmények számára, hogyan lehet egy közös cél érdekében magas hozzáadott értéket képviselő informatikai terméket létrehozni és a piacra vezetni.

Az együttműködés azért jöhetett létre, mivel a PENdroid programon belül a tehetséggondozás legutolsó fázisában – mint ahogy a Qkapp esetében is történt – a hallgatóknak, Dr. Jaskó Szilárd és Dr. Holczinger Tibor szakmai vezetése mellett, cégek által generált informatikai problémákra kell innovatív megoldásokat találnia, így felkészülnek az ipari környezet kihívásaira.

A projektben a következő fejlesztők vettek részt: Godinek László, Gyarmati Tamás Dávid, Nyakas Zoltán Dániel, Tompos Szabolcs, Soós András, Varga Richárd.

A sikeres fejlesztés alapja lehet újabb vállalati megrendeléseknek, amely tovább bővítheti a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának piaci kapcsolatait, egyben megerősíti az egyetemi tehetséggondozó programok kiemelkedő szerepét.

A csütörtökön bemutatott applikáció segítségével a Pannonia cégcsoport lehetőséget biztosít a lakossági ügyfelei számára az igénybe vehető szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékozódásra. Az interaktív felületen az érdeklődő megtalálhatja a hozzá legközelebb eső hulladékudvar és ügyfélszolgálat adatait, ezek elérhetőségét, nyitva tartását. Az ügyfélnek lehetősége van ezek irányába azonnali hívást kezdeményezni és e-mailt küldeni. Az applikáció képes megmutatni az ügyfélhez legközelebb álló, a cégcsoport által kihelyezett hulladékgyűjtő szelektív szigeteket, ahová egy kattintással útvonalat is lehet tervezni. A regisztrált ügyfelek betekintést kaphatnak a számláik állapotáról, jelentkezhetnek lomtalanításra és az okos készülék naptár funkciójával egy figyelmeztető üzenetet is kaphatnak, melyik ürítési napon milyen hulladékgyűjtő edényzetet kell kihelyezni. A program lehetőséget ad a lakossággal való hatékony kommunikációra, ezen keresztül is közzétesszük a legfontosabb lakossági híreket.