Beteglátogatási tilalom a Zala Megyei Kórház Belgyógyászatán – mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. február 17-23. között az előző hetihez viszonyítva 17%-kal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az orvosnál megjelent betegek 28,5%-a gyermek, 38,6%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,3%-a, 7,6%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. Az előző héthez hasonlóan a legérintettebbek az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek voltak.

A 8. héten a fővárosban és 16 megyében emelkedett, 3 megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar és Veszprém) csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Zalában a betegek száma az országos átlag közel kétszeresével, 33 százalékkal nőtt. Az influenzajárvány miatt már eddig is több egészségügyi intézményben korlátozták teljesen vagy részben a látogatást. A Zala Megyei Kórház belgyógyászati osztályának „J” épületében látogatási tilalmat és felvételi zárlatot rendeltek el.