Bevásárolt az egerszegi önkormányzat, megvette a ZTE-t

A zalaegerszegi önkormányzat és Nagy Ferenc többségi tulajdonos csütörtökön megkötötte a futballklub eladására vonatkozó megállapodást, ennél fogva megmenekült és folytathatja szereplését a hazai második vonalban a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapata – tájékoztatta az MTI-t Gyutai Csaba polgármester.

A zalaegerszegi önkormányzat a múlt héten arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteki döntése értelmében 50 millió forintos támogatást kap a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE, ennek feltételéül szabta viszont, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos aláírja a klub eladására vonatkozó előszerződést az önkormányzattal. Gyutai Csaba akkor az MTI-nek azt mondta, a támogatást részletekben folyósítják majd az egyesületnek, s ezt az összeget csak a jelenleg fennálló tartozások és adósságok rendezésére lehet felhasználni. A polgármester még korábban arról is nyilatkozott, hogy sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék az élvonalban 2002-ben bajnok zalaegerszegi csapat helyzetét, a végleges megoldást pedig az jelentheti, ha egy százszázalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

A város polgármestere, Gyutai Csaba által jegyzett dokumentumban olvasható az is, hogy az önkormányzat a zalaegerszegi sportélet legnagyobb támogatójaként az egyéni sportolók segítése mellett mindig fontosnak tartotta a helyi egyesületek működésének biztonságát is.

„Ezért éreztünk felelősséget a megszűnés végső határára jutott ZTE FC-ért is. Mert a klub több mint 90 éves hagyománya kötelez bennünket – hangoztatta a városvezető. – Mi nem hagyhattuk cserben azt a mintegy 550 fiatalt, akik az egyesületben sportolnak, a zalai, zalaegerszegi kötődésű játékosokat és edzőket, akik a nehézségek ellenére kitartottak, a legendákat, akik pályafutásuk során sikeresen és hűségesen dolgoztak érte és természetesen azt a több ezer szurkolót, akik számára nemcsak kikapcsolódást, de számtalan élményt, sok örömet szereztek a ZTE mérkőzései.”