Birkózó diákolimpia – Szabó Jázmin révén kanizsai ezüstérem

Szabó Jázmin a Kanizsai Birkózó SE 1999-es születésű indulója ezüstérmet szerzett a II-IV. korcsoportos fiatalok számára Pestszentimrén rendezett diákolimpián, ahol a résztvevők idősebb Növényi Norbert előtt is tiszteletüket tették. A viadallal egy időben tartották meg a kadett korosztály rangsorversenyét ugyanezen a helyszínen, ahol Szabó aranyérmes lett.

A diákolimpián minden eddiginél több, 226 utánpótláskorú lány mérlegelt, Nagykanizsáról a 2002-2004-es születésűeknél először szerepelt 34 kilogrammban Buder Berta (Rozgonyi-iskola), aki egy győztes és két vesztes meccsel idő előtt búcsúzott, s a 40 kilogrammban szerepelő Horváth Zsófia (Piarista-iskola) sem járt jobban, szintén kiesett. Mentségükre szól, hogy életük első éles viadalán léptek szőnyegre. Az 52 kilogrammban szereplő, Szabó Jázmin viszont magabiztosan menetelt a döntőig. Tófeji, törökszentmiklósi és tatabányai ellenfeleit legyőzve került a döntőbe. Itt a súlycsoportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó orosházi Szél Anna állta útját, aki meggyőző technikai fölénnyel győzte le a dr. Mező Ferenc Gimnázium tanulóját. Pestszentimre adott otthont a kadett rangsorverseny utolsó fordulójának, melyen szintén indult Szabó Jázmin. Három győztes mérkőzéssel aranyérmet szállított a nevelőegyesületének a Kanizsai Birkózó SE-nek, s további rutinnal gazdagodott. Mint azt edzője, az ifjúsági olimpiai csapat trénereként is tevékenykedő, Szatmári Zsolt elmondta: Jázmin harcosan jól küzdött, ilyen versenyzéssel, akár többre is képes lehetne.

Friss hír, hogy a Kanizsai Birkózó SE két fiatalja, a 46 kilogrammos Németh Márton valamint az 54 kilogrammos Egyed Balázs jelenleg Tatán edzőtáborozik Wöller Ákos a női felnőtt válogatott szövetségi kapitány meghívására. A hölgyek ugyanis április 1-6. között felnőtt Európa-bajnokságon szerepelnek, így a két kanizsai fiúban kiváló edzőpartnerre leltek.

Nem csak a fiatalokra koncentrálnak Szatmári Zsolték. Március 29-én szombaton a veterán-szekció a miskolci országos bajnokságon lép szőnyegre. A 41-45 éves korosztályban a klub elnöke, dr. Kalmár István a 76 kilogrammosok, míg ugyanitt, ám a 69 kilogrammosok között az alelnök Fata József küzd majd a helyezésekért. Sőt az egyesület legidősebb titánja, Ladányi István „Csutak” a 65-70 éves kategóriában mutathatja meg az erejét.