Csomag automatákat tesztel a Magyar Posta – Nagykanizsán is (MTI)

postacsomagtermCsomag automaták tesztelését kezdte meg a Magyar Posta Zrt. tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen; a fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetőség lesz – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A Magyar Posta az e-kereskedelem folyamatos bővülésére és ezzel párhuzamosan a csomagküldési piac növekedésére számítva a piac legjelentősebb szereplőjévé kíván válni. A vállalat ennek érdekében a nemzetközi irányokat követve, ugyanakkor a hazai futárcégek közül elsőként, csomagautomatákat állít üzembe.

A csomagautomatákat a tíz fővárosi helyszínen, valamint vidéken más települések mellett Zalaegerszegen, Nagykanizsán, teszteli a Posta, néhány nagyvárosban 2-2 automatát is üzembe helyeznek.

A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat.    A fejlesztés végére – várhatóan júniusra – az automaták alkalmasak lesznek a POS terminálokon keresztül történő bankkártyás fizetésre is.

A Magyar Posta 2013-ban, minden eddigi rekordot megdöntve, 11,5 millió csomagküldeményt kezelt, több mint 10 százalékkal többet, mint 2012-ben. ( a fotók csak illusztrációk)