Csúszdaházzal bővítették a zalaszabari Holnapocska Tábort

Mintegy 150 millió forintos beruházással, 60 százalékban európai uniós támogatással bővítették a zalaszabari Holnapocska Tábort, ahol egyebek mellett megépült az ország második fedett csúszdaparkja.

A mai avatáson Kiss Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiváló példának nevezte a beruházást, amely valóban a vidékfejlesztésről szól, és amely nemcsak csodálatos környezetet teremtett az idelátogatóknak, de új munkahelyeket is jelent.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott az avatáson arról beszélt, hogy a lassan öt éve indult családi kezdeményezés tervszerű fejlesztése kiváló példája egy magánalapítvány, az önkormányzat és a kormányzat együttműködésének. Kalmár István, Zalaszabar polgármestere ugyanakkor azt emelte ki, hogy míg a tábor elsősorban a hátrányos helyzetű és súlyos beteg gyerekeknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a hozzá kapcsolódó szabadidőpark már számokban mérhetően is vonzza a vendégeket a településre és munkahelyeket is teremt.

maxresdefault    A bővítésről kiadott sajtóközlemény szerint a mintegy 500 lelkes Zalaszabarban az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, Leader Helyi Akciócsoportok közreműködésével valósult meg a tavaly átadott Holnapocska Tábor mostani szolgáltatásbővítése. A mintegy 150 millió forintos új beruházáshoz összesen 70,2 millió forint támogatás társult.

Információs és jegypénztárépületet alakítottak ki az egyéni látogatók fogadására, további elemekkel bővítették a meglévő kötélpályát, új játékokat helyeztek üzembe, az állatsimogatóban pedig két új állatházat és egy kisebb játszóteret építettek. Az időjárástól független turisztikai szolgáltatásként építették meg húszméteres óriáscsúszdákkal az ország második csúszdaházát és benne a játéklabirintust.

A családi alapítvány által működtetett szabadidőközpontban idén mintegy 300 gyermeknek biztosítanak térítésmentes táborozási lehetőséget a kalandpark napi nyitva tartásából befolyó bevétel jóvoltából. Szabadics Zoltán, a tábor létrehozója az MTI kérdésére elmondta: nyáron 16 alkalmazottnak biztosítanak munkahelyet, közülük hét embert foglalkoztatnak szezonálisan.