Elhunyt Takács János, Nagykanizsa díszpolgára

takács jánosTakács János 1964-től 1991-ig a Közgazdasági Társaság városi szervezetének elnöki posztját töltötte be. Részt vett a város közösségi feladatainak ellátásában és kiemelkedő munkát végzett a Piarista Diákszövetség és a Hortobágyi Kényszermunkára Elhurcoltak Egyesületének vezetésében. Alapítója az 1992-ben újjáalapított Piarista Diákszövetségnek, a 2000-es években is vezeti a szövetség kanizsai tagozatát és tagja az országos választmánynak. Családjával együtt 1953-ban a Tiszafüred-Kócspusztai kényszermunkatáborba hurcolták, ahol 40 hónapot töltött. A sorstársaival alapított egyesület alapító elnökének választották, melynek haláláig tiszteletbeli elnöke. 2007-től Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára.

A Kanizsa Bútorgyárban 1967-től dolgozott főkönyvelő, kereskedelmi igazgató és tanácsadó munkakörben, ahol részt vett a cég rekonstrukciós fejlesztésében. A privatizáció során lett a kft alapító ügyvezetője, és mint kereskedelmi, pénzügyi és számviteli szakember, a töretlen gazdálkodási és piacépítési munka eredményeinek alkotó irányítója. (életrajzi forrás: www.wikipedia.org ; fotók: www.nagykar.hu )

A Kanizsa Trend-től 1999-ben ment nyugdíjba mint alapító ügyvezető. Takács János 83 évet élt. Korábbi írásunk:  http://www.8800.hu/kanizsaiak/takacs-janos-kocspuszta-egy-konyv-ele/