Ez történt az ünnepek alatt Zala megyében

Az elmúlt napokban – december 24-e és december 28-a között – összesen 62 esetben intézkedtek a zalai rendőrök – olvasható a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság december 29-én délben kiadott közleményében.

Zalában december 24-e és december 28-a között öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt; 2014. december 27-én reggel, eddig még ismeretlen körülmények között a 76-os főúton a ságodi és a kispáli elágazóban összeütközött egy Ford Focus kombi és egy Peugeot 200-as típusú személyautó. A balesetben a Ford sofőrje és utasa is megsérült; mindkettőjüket a mentők – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülésekkel vitték a zalaegerszegi kórházba.

Zalaegerszegen 2014. december 27-én délben három autó ütközött egymásnak, az elsődleges orvosi vélemény szerint egy ember nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Szintén ugyanezen a napon, délben történt egy másik baleset is Máhonfa és Lenti között, ahol két autó ütközött össze. Ebben a balesetben is egy ember sérült meg, őt a mentők – az elsődleges orvosi vélemyény szerint – szintén könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Súlyosan megsérült egy zalaszentiváni férfi, amikor 2014. december 28-án délután Pókaszepetk és Kemendollár között teherautójával – eddig még ismeretlen körülmények között árokba borult.

Ugyanezen a napon szintén súlyosan megsérült egy kaposmérői férfi is, aki Szalapa és Ötvös között Dacia Logan típusú autójával árokba hajtott.

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2014. december 24-én előzetes letartóztatásba helyezett egy 24 éves román állampolgárt. A férfi ellen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.