Falopás – névtelen feljelentő adta a fülest

A zalakarosi rendőrök egy névtelen bejelentőtől értesültek 2013. szeptember 25-én arról, hogy egy miháldi családi ház udvarára – feltehetően lopásból származó – tüzifát pakolt le egy zöld színű teherautó.

A nagykanizsai rendőrök kiderítették, hogy 2013. szeptember 24-én egy 56 éves miháldi lakos egy helyi erdőből közel két köbméter tüzifát lopott el, és adott tovább egy nagykanizsai férfinak, akinél a rendőrök megtalálták és le is foglalták a tölgy és éger fát.

n3319285_joA vevő azt mondta a rendőröknek, hogy a fát egy miháldi embertől vette, akit meg is nevezett. Ezt követően a férfit a zalai nyomozók pár órán belül előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Azt mondta kihallgatásán, hogy rossz anyagi körülmények között él, ezért követte el a bűncselekményt, amit megbánt.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek. (police.hu)