Fiatalkorúval is árultatta a drogot a keszthelyi kábítószer-kereskedő

A Keszthelyi Rendőrkapitányság vádemelést javasolt egy 35 éves férfi, illetve fiatalkorú társa ellen, akik több keszthelyi fiatalnak árultak kábítószert.

5_jo_1 Az idősebb férfi 2012 őszén, illetve 2013 nyarán több alkalommal értékesített különböző fajta kábítószereket egy fiatalkorú embernek, aki azokat tovább adta keszthelyi ismerőseinek, valamint maga is fogyasztott a szerekből. A 35 éves férfi kereskedő-társán kívül további fogyasztókkal is tartotta a kapcsolatot, valamint a gyanú szerint ő maga is fogyasztó volt. A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói mindkét árust elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A bíróság a fiatalkorút az őrizetből szabadította, azonban idősebb társának elrendelte előzetes letartóztatását. A bűncselekmények elkövetésekor a 18. évét még be nem töltött személy a rendőröknek részletes beismerő vallomást tett, felnőtt társa azonban a bűncselekmények elkövetését tagadta. A keszthelyi rendőrök a két férfi mellett egy 20 éves fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki, aki úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik arra, hogy fogyasztott volna kábítószert.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya K. György 35 éves keszthelyi lakos ellen 1 rendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett, 1 rendbeli fiatalkorú felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és 1 rendbeli kábítószer birtoklás vétség, fiatalkorú társa ellen 1 rendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett és 1 rendbeli kábítószer-birtoklás vétség, S. Rafael 20 éves keszthelyi lakos ellen pedig 1 rendbeli, kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.