Főleg a határ menti településeken okoz problémát a víz – Lenti egyes részeit kiürítették hajnalban

Az éjszakai órákban ismét nagy mennyiségű csapadék hullott Zala megyében, amivel volt, ahol nem tudott megbirkózni a csatornahálózat és a vízelvezető rendszer. Az első bejelentés hajnali 2 óra 32 perckor érkezett Lentiből, a Damjanich utca egyik udvarába tört be a víz. Az alacsony vízszint miatt a tűzoltók itt érdemben nem tudtak beavatkozni, munkagép segítségével fogják elvezetni a vizet. Ezt követően sorra érkeztek a bejelentések a megyei műveletirányításhoz, ahol megerősített szolgálattal várják a lakossági hívásokat. A legtöbb bejelentés Lentiből és Letenyéből érkezett, de az egész megyében, és kiemelten a határ menti térségben problémákat okozott a víz, ami házakat, melléképületeket, pincéket öntött el. Csömödéren, a Fő utcában a belvíz okoz problémát. Nagykanizsáról és Zalaegerszegről is tűzoltók indultak a határ menti területre, hogy minél több helyre jusson el a lehető leghamarabb a segítség.

 Víz folyik ki a lendvadedesi víztározóból. Az eső átmosta a gátat, amelyen egyre több helyen szivárog és folyik ki a víz, ezért a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója – megelőző jelleggel – elrendelte Lenti egyes részeinek kiürítését. A fürdőhöz közeli utcákban a tűzoltók hangosbemondókkal tájékoztatják a lakosságot. A kitelepítést nehezíti, hogy a területen már most is 50-60 centiméteres víz áll, ezért buszokkal nem, csak teherautókkal tudják megközelíteni a házakat.

A területet reggel 7 óra előtt kiürítették. A fürdőhöz közeli utcákban a tűzoltók hangosbemondókkal tájékoztatták a lakosságot. Összesen százhuszonnégy embernek kellett elhagynia az otthonát, számukra a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát jelölték ki befogadóhelynek. Mostanra mindenki elhagyta otthonát, többen rokonoknál helyezkedtek el, az emberek kisebb hányada vette igénybe a befogadóhelyet.