Fosztogató Paton és Zalakaroson

Egy belegi férfit azzal gyanúsítanak a nagykanizsai rendőrök, hogy több mint húsz lakóházba tört be, s több milliós kárt okozott.

A gyanú szerint a 23 éves T. D. J. belegi fiatalember 2013. március és augusztus között közel húsz ingatlanba tört be különböző módszerekkel Zalakaroson és Paton. A férfi lakó – és hétvégi házakból, borospincékből, melléképületekből több millió forint értékben lopott el kályhát, kandallót, mezőgazdasági gépeket, borászati eszközöket, digitális fényképezőgépet, kerékpárokat, ékszereket, karórát,  pénzt és  használati tárgyakat. A nyomozás adatai szerint az egyik betörésben volt bűntársa is a férfinak; egy 35 éves bödei ember. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya T. D. J. belegi lakos ellen többrendbeli lopás vétség és lopás bűntett, valamint B. E. ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.