Franciaországban ellopott traktorokra bukkant a rendőrség Nagykanizsán és Nagykátán

Tizenhárom, összesen félmilliárd forint értékű, Franciaországból ellopott traktorra bukkant a rendőrség Nagykanizsán és Nagykátán – jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Horváth Lajos elmondta: a francia rendőrség októberben értesítette a magyar hatóságokat arról, hogy franciaországi telephelyekről ismeretlen tettesek több nagy értékű traktort elloptak és a bűnügy szálai Magyarországra vezetnek.

A nagykanizsai rendőrök közúti ellenőrzésen találták meg az egyik lopott traktort, majd még ötöt foglaltak le a zalai városban. Ezután – a vallomások alapján – hét traktort, valamint összesen csaknem százmillió forint értékben nagy értékű, lopott mezőgazdasági gépalkatrészeket és egy ipari klímaberendezést találtak a nyomozók a Pest megyei Nagykátán, különböző telephelyeken.

A rendőrség hat ember ellen indított eljárást orgazdaság és más bűncselekmények miatt, öt gyanúsított előzetes letartóztatásba került – mondta a főkapitány-helyettes.