Gallyazás a Teleki úton, késő őszi, tél előtti munkák a belvárosban

Kedden, november 18-án megkezdődik a Teleki úti hársfasor gallyazása. A gallyazás célja a Teleki út közlekedésbiztonságának javítása, a közvilágítási lámpák fénycsóváiban lévő, valamint a buszok, teherautók közlekedését zavaró növényi részek eltávolítása. A munkát a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. szakvállalkozóval végezteti el.

A gallyazáson túl kivágásra kerül a Teleki út – Tavasz u. kereszteződésében lévő gyalogátkelőhely melletti 1-1 db hársfa. A fakivágást indokolja, hogy ezen fák balesetveszélyt jelentenek a közlekedőkre, mivel esetenként kitakarják az átkelni szándékozó gyalogosokat.

A munkavégzés ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítani az út egyes szakaszain.

viragositas_06_20141113_1399275284Az elmúlt hetekben került sor a város közterületein lévő virágágyások újbóli beültetésére, így az őszi városképet közel 18000 tő árvácska színesíti. A színpompás növények 650 négyzetméternyi felületet borítanak be és a tél beálltáig díszítik majd a várost. Szintén kiültetésére került 15000 db különböző színű tulipán hagymája, mely növények virágzásában tavasszal gyönyörködhet majd a lakosság és a Nagykanizsára látogatók.

 

teliesites_01_20141113_1797571008

 

November első hetében elkezdték a Via Kanizsa szakemberei az Erzsébet tér látványelemeinek téliesítését. A szökőkút vízmentesítése után kiemelték a nagy teljesítményű szivattyúkat, amelyeknek éves karbantartására a téli hónapokban kerül sor. A körszökőkút beépített vízsugárfuvókáit lezárták, majd állagmegóvás, illetve a hófedettség esetén lehetséges balesetveszély miatt lefedték. Hamarosan védőburkolat kerül a medence közepén lévő fúvókákra és lámpatestekre is.

A tér öntözőberendezését és a Testvérvárosok ivókútját is víztelenítették.