Gyerek helyett lopott holmit „tologatott” a babakocsiban

Múlt év októbere és 2014 májusa között több sármelléki házba betörtek, különböző használati tárgyakat, ajtókat, ablakokat, szerszámgépeket és építési anyagokat loptak el. A keszthelyi nyomozók 2014. június 18-án fogtak el egy 23 éves és egy 35 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével. hallgatták ki mindkét férfit. A kihallgatás során mindketten elismerték a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. A 23 éves fiatalember beismerte, hogy társával együtt törtek be a házakba, az egyik lakásból egy ajtót is elloptak tokkal együtt, ezt saját házába építette be.

kalyha_2A gyanúsított azt is elmondta a nyomozóknak, hogy az egyik házból egy vaskályhát akartak elvinni, azonban ketten nem bírták el, ezért ott hagyták. A 35 éves férfi bevallotta, hogy az egyik ház falából ő bontotta ki az ablakot, amit aztán egy babakocsiban vitt el. A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatáson az ellopott dolgok nagy részét lefoglalták.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 35 éves O. Boldizsár és a 23 éves O. György sármelléki lakosok ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.