Ha késve is, de kezdődik a munka Ligetvárosban

Több mint 300 millió forint ráfordítással szociális célú rehabilitációs munkák kezdődnek Nagykanizsa ligetvárosi városrészében, a kivitelezőkkel a munkálatokról hétfőn írták alá a megállapodást.

Cseresnyés Péter polgármester a szerződéskötéshez kapcsolódó hétfői sajtótájékoztatón elmondta: némi csúszással kezdődik, de határidőre, január 31-ig megvalósul a városrészt érintő felújítási program. Ennek része a városi uszoda és a ligetvárosi óvoda energetikai korszerűsítése, 24 szociális bérlakás felújítása, továbbá kerékpárút és járdák építése.

Horváth István projektmenedzser a beruházásról elmondta: nettó 335 millió forintba kerül, és száz százalékban pályázati forrásból finanszírozzák. A közbeszerzésen konzorciumban a Z-Pannon Kft. és a Szabau Invest Kft. nyerte el a kivitelezésre a megbízást.

A munkálatok során a Csengery utcában 24 szociális bérlakásnál elvégzik a külső hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, az elektromos hálózat felújítását, a belső burkolatok cseréjét, a gázvezeték-hálózat korszerűsítését, egyes lakásokban pedig a komfortfokozat növelése érdekében fürdőszobát is kialakítanak.

A városi uszoda nagy felületű déli és északi ablakszerkezetét, továbbá a medence melletti burkolatot, illetve a padlófűtést cserélik le. A ligetvárosi óvoda épületét is szigetelik, új külső nyílászárókat szerelnek fel, illetve korszerűsítik az elektromos hálózatot, valamint a fűtési rendszert.

A beruházás részeként az Erdész utcában 127 méter hosszan új járda és közvilágítás épül, ami az utcában lévő felnőttképző intézmény megközelíthetőségét segíti. Szintén a közlekedést könnyíti meg majd, hogy a Csengery utcában az Erdész utcától a vasúti átjáróig 580 méter hosszú új kerékpárút is épül, és a területet tíz térfigyelő kamerával is felszerelik.