Hétfőn hagyd otthon az autód!

A Kanizsai Urbanisztikai és Lokálpatrióta Csoport Egyesület (rövid nevén KULCS) ezúttal arra szeretné ösztönözni a városlakókat, hogy a nemzetközi Autómentes napon, szeptember 22-én, minél többen válasszák a tömegközlekedést és egyúttal szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos közlekedés fontosságára is.

1907438_303243283194405_2427348512518632441_nAz Egyesület az Autómentes nap nemzetközi megmozdulására építve hétfőn sajátos módját választotta a figyelemfelhívásnak.

Buszmegálló minikoncert” névre hallgat az a program, amellyel a buszra várakozók hétfő reggelét szeretnék megszínesíteni. A Hevesi úti ABC előtti buszmegállóban egy kiváló szaxofon kvartett és Tatár Csaba, valamint Kéthelyi Kornél fúvós duója fog tenni azért, hogy jól induljon a hét.

A kisebbek pedig vetélkedőn fogják összemérni a kreativitásukat. A „Parkoló pálya – avagy ez itt az én parkolóm” elnevezésű versenyre nevezett óvodák és iskolák 6-8 fős csoportjának az lesz a feladata, hogy egy-egy lezárt parkolót olyan ötletesen használjanak ki, ahogy csak tudnak. A cél, hogy megmutassák a fenntartható közlekedési formák fontosságát és közvetítsék az Európai Mobilitási Hét alapgondolatát (Tiszta levegő – Mozdulj érte!). Az alkotásoknak – az „egy parkolónyi méreten túl” – nem szabnak semmilyen korlátot, vagy feltételt.

Az Erzsébet téren reggel 7 órától egymást követik a kerékpáros közlekedés népszerűsítő rendezvények, kora délután BMX bemutató, melyet a Kanizsa Oldtimer Kerékpáros Szövetség programja követ, végül 17.31-tól kerékpáros felvonulás indul a térről.