Hévíz is beköltözött a szarvasi Mini-Magyarország makettparkba

Új interaktív vasút-, és balatoni vitorlázástörténeti elemekkel bővült a Mini-Magyarország makettpark a szarvasi arborétumban. A gyermekek és a felnőttek számára egyedi attrakciót nyújtó parkban a beruházás újabb ütemét pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

heviz A Magyarország történelmét, hagyományait és építészeti nevezetességeit bemutató makettpark iránt egyre nagyobb az érdeklődés, sok oktatási intézmény itt tart a helyszínen történelemórákat és biológiai ismeretterjesztő foglalkozásokat az arborétumi környezetben.

A most átadott új elemek közül kiemelkedik a közel 300 méter hosszú mini vasúti pálya, ahol a mozdonyok, a magyar vasúttörténet legszebb állomásépületeit érintve közlekednek. Különleges élményt nyújtanak a magyar tenger, a Balaton legendás hajói, a makettek a Kalóz, a Dragon, a Beluga vagy a földet megkerülő Szent Jupát alapmodelljét, a Balaton 31-et idézik. Újdonság a most kialakított Balaton, amelynek partján a Hévízi-tó fürdőépülete látható, és a Tihanyi-félszigeten az apátság tekinthető meg. (fotók: www.minimagyarorszag.hu)