Ismét Nagykapornak – egy ember meghalt a hajnali balesetben

halalosjavEddig még ismeretlen körülmények között frontálisan összeütközött egy Opel Astra típusú személyautó és egy kamion. A baleset hajnali 3 óra 45 perckor történt. A személyautóban három fiatalember ült, Zalaegerszeg irányából tartottak Zalacsány felé, amikor Nagykapornak belterületén frontálisan ütköztek a nyergesvontatóval. A balesetben a gépkocsiban hátul ülő 25 éves zalaapáti fiatalember a helyszínen meghalt, a 18 éves sofőr karcolás nélkül szállt ki a kocsiból, míg a mellette ülő 30 éves férfi – az elsődleges orvosi vélemény szerint – életveszélyes sérüléseket szenvedett. A sérültek a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadítják ki a gépkocsiból A kamiont vezető férfi nem sérült meg.

A személyautó vezetője elmondta, hogy egy zalaegerszegi szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Az autóvezető nem fogyasztott alkoholt.
    Az MTI a helyszínről úgy tudja: a baleset azért történhetett, mert a kamionos egy kanyarban áttért a szembejövők sávjába. Amikor a személyautó vezetője ezt észlelte, megpróbált kitérni, de már nem tudta elkerülni az ütközést.