Javítóintézet – ilyen lesz belülről

Kíváncsi rá, hogy milyen lesz a kanizsai javítóintézet belülről? Ha elkészül, egészen biztosan bemutatják majd a sajtó képviselőinek, s a fotók videók segítségével a laikusok is képet alkothatnak róla, hogy milyen körülmények között élnek az intézet lakói. Addig is kíváncsiaknak meg kell elégedniük egy, a négy épület (cikk feletti fotón balról jobbra haladva) funkcióját részletező leírással, melyet a kivitelezésre kiírt pályázatban találtunk.

„A” épület: Igazgatási épület:

Az intézmény közterület felé megjelenő Ny-i homlokzatát képezi. Az irányítást, fenntartás, betegellátást, vendégfogadást biztosító funkciók és személyzete részére szolgál. Egyúttal ez az épület teszi korlátozottan lehetővé a külvilággal való kapcsolatot. (Ügyvédek, hatóságiak, szakmagyakorlók, látogatók)

„B” és „C” épület: Otthon épületek:

Két belső fekvésű, közterület felől korlátozottan látható épület. Az emeleteken szeparálható lépcsőházakon át megközelíthető lakóegységek. Belső középfolyosóra fűzött, keleti tájolású, 3 fős hálószobákkal, nyugati tájolású közösségi, nevelői helyiségekkel.

A földszinteken közösségi helyiségek (tantermek, tanműhelyek, könyvtár tanári-, oktatói-, otthonvezetői irodák és a szükséges kiszolgáló helyiségek (WC, szertárak) kapnak helyet.

„D” épület: Kiszolgáló / üzemi épület:

A közterület felől takart, keleti épülethomlokzati lezárást képezi. A földszinten 200 adagos központi konyhaüzem, elkülöníthető ebédlő a dolgozók és fiatalkorúak számára, a szükséges kiszolgáló mosdó, WC blokkokkal.

Az I. emeleten két szint magas légterű tornaterem és kiszolgáló helyiségei (szertár, öltözők), míg a lépcsőház túloldalán az intézmény központi mosodája és a különböző textil /ruha /cipő tároló helyiségek kaptak helyet.

A II. emeleten a lépcsőház által kettéválasztva a központi gépészeti /légtechnikai helyiség, és a 9. „utógondozotti” lakóegység található.

Még új hír az építkezéséről: Néhány napja arról írtunk, hogy a tervezettnél tovább tart a leendő javítóintézet építése. Időközben 3 hónappal – 2015. szeptember 30-ig – meghosszabbították a projektvezető megbízatását is, így most már hivatalosan is a korábban jelzettnél tovább tart a kivitelezés.