Jelentős áramkimaradás a tolvajok miatt – zalai az elkövető

A Kaposvári Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarása bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy Zala megyei férfi ellen.

A vádlott és két ismeretlen társa 2012. június 22. napján az esti órákban személygépkocsival Látrány község külterületére mentek, ahol egy villanyoszlop transzformátor szekrényéből transzformátor olajat, illetőleg vörösrezet akartak eltulajdonítani. A vádlott és társai az autó vonóhorgához rögzített vontatókötéllel a villanyoszlopot húzatni kezdték, azonban a villanyoszlop eltört és részben az autóra dőlt. Időközben – a transzformátor állomás riasztására – az állomás őrzését ellátó cég járőrszolgálatának egyik munkatársa a helyszínre érkezett és a vádlottat, valamint társait cselekményük közben megzavarta, ezért semmit nem tudtak eltulajdonítani. A vádlott és társai elmenekültek, eközben azonban az őket üldöző biztonsági őr gépkocsijával összeütköztek, majd a saját gépkocsijukat hátrahagyva a közeli erdőbe futottak.

A vádlott és társai magatartásával összefüggésben több mint négy óra időtartamra Látrány – Somogybabod – Visz – Somogytúr településeken közel 800 ügyfelet érintő áramkimaradás következett be. Az üzemzavar elhárításának költsége meghaladta a 3 millió forintot.

A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt – olvasható dr. Horváth Szilárd főügyész közleményében.

(A fotó csak illusztráció, www.police.hu )