Jogosítványa nem volt, vitték az autót

Él egy hiedelem azok körében, akik jogosítvány nélkül vezetnek. Eszerint, akinek nincs vezetői engedélye, azzal nem sokat tudnak kezdeni a rendőrök. Némi pénzbírság, és kész, folytatódhat minden tovább. Az alábbi friss példa igazolja: nem így van.

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 48 éves helyi férfit és büntetőeljárást is indítottak vele szemben, járművét pedig lefoglalták.

A járőrök 2017. január 9-én 15 óra 20 perckor Nagykanizsán, a Gárdonyi utcában igazoltattak egy személyautóval közlekedő helyi férfit. A 48 éves személy iratainak és a jármű adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy őt korábban a Zalaegerszegi Járásbíróság 2017. augusztus 18-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök az ellenőrzés során alkoholszondát is alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A járőrök a 48 éves helyi férfit elfogták és mintavétel céljából előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. Ellene ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – szabálysértési eljárást indítottak. A személyautót a rendőrök lefoglalták.