Kábítószer-kereskedőt fogtak el a zalai rendőrök

3_372Még 2014. július 30-án a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei igazoltattak egy 24 éves hévízi férfit és barátját, majd – mivel a fiatalok szemmel láthatóan bódult állapotban voltak – előállították őket a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. Egyikük ruhájából marihuána is előkerült. Mindketten elmondták, hogy a tiltott szert egy ismerősüktől vették és már nem első alkalommal.

Az ügyben elrendelt nyomozás során a nyomozók kiderítették, hogy a két férfi a kábítószert egy 26 éves keszthelyi férfitól vásárolta, aki rajtuk kívül még több embernek is értékesített a szerből. A rendőrök a fogyasztókat előbb tanúként, majd közülük 5 fiatalembert az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki; valamennyien beismerő vallomás tettek, elmondták, hogy 2014. januártól több alkalommal vásároltak marihuánát vagy anfetamint a kereskedőtől.

1_519A 26 éves embert szintén gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerte, hogy nem csak tovább értékesítette az általa megszerzett kábítószert, hanem fogyasztott is belőle. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, aki azóta már szabadlábon védekezik.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 16 éves és a 32 éves keszthelyi, a 24 és 34 éves hévízi, illetve a 29 éves sármelléki fogyasztók ellen a nyomozást kábítószer birtoklás vétség miatti gyanúsításukat követően felfüggesztette, a 26 éves R. Rajmund keszthelyi lakos ellen pedig kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.