Kanizsa önerőből 100 köbméter tűzifát oszt szét közel 50 családnak – Zalában kilencven településen részesülhetnek tűzifa-támogatásban (MTI)

Összesen 31 millió forint állami támogatást nyert el a szociális tűzifaprogramra szóló kétmilliárd forintos keretből a 90 zalai település – közölte a választókerület fideszes országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján Tófejen.

 

Cseresnyés Péter elmondta: az egyes települések százezer és egymillió forint közötti összegeket nyertek el pályázaton. Az önkormányzatok által ehhez adott kiegészítések révén megvásárolt fából több mint ezer zalai család juthat hozzá még karácsony előtt a tüzelőhöz.

A politikus úgy fogalmazott: akár rezsicsökkentésnek is felfogható a tűzifa-támogatás. A rászoruló családok ugyanis legfeljebb két köbméternyi fához juthatnak hozzá, vagyis ennek az árával kevesebbet kell költeniük a téli hónapokban.

Cseresnyés Péter Nagykanizsa polgármestereként kitért arra, hogy a dél-zalai városban az önkormányzat nem ennek a programnak a keretéből, de szintén támogatja tűzifával a leginkább rászorulókat. A város 100 köbméter tűzifát vásárolt, így nagyjából 50 családnak nemsokára ki is szállítják a megítélt mennyiséget.

Horváth Ferenc (Fidesz-KDNP), Tófej polgármestere arról beszélt, hogy önkormányzatuk 419 ezer forint állami támogatást nyert el, amelyhez a település 71 ezer forintot tett hozzá. Ebből a pénzből 27,5 köbméter tűzifát szereztek be, amelyből 15 családhoz még karácsony előtt kiszállítják a támogatást.