Kanizsai birkózók – Három arany egy hétvégén

A Kanizsai Birkózó SE tanítványai sikeres versenyhétvégét zártak. A szigetszentmiklósi junior szabadfogású és női magyar bajnokságon 48 kilogrammban Egyed Zsanett aranyérmet szerzett. Az 50 kilogrammos Egyed Balázs és a 46 kilogrammos Németh Márton pedig a dunaszerdahelyi Csallóközi Nagydíjon lépett a dobogó csúcsára.

Egyed Zsanett

Egyed Zsanett

Az országos bajnokságon a leányok és fiúk mezőnyében egyaránt nyolc súlycsoportban 134 induló lépett szőnyegre. Egyed Zsanett nehéz időszakon van túl, hiszen váltott, fogyott, így most a 48 kilogrammosok között igyekezett bizonyítani. A 18-20 évesek között tökéletes birkózást bemutatva három győztes mérkőzéssel először nyert a junioroknál. Egyed érdi, kecskeméti és gyöngyösi ellenfelét technikai fölénnyel verte. Azonban pihenésre nem jut ideje, hiszen mától (május 26.) Budapesten kezdi a felkészülését a június 17-22. közötti junior Európa-bajnokságra, melynek a lengyelországi Katovice ad otthont. Rajta kívül a magyar bajnokságon szerepelt a 66 kilogrammosok mezőnyében Egyed Dániel és Krasznai Bence, ám ők egy győztes és egy vesztes meccsel kiestek.

A szlovákiai Dunaszerdahelyen a Csallóközi Nagydíjon hat ország (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Ausztria, Románia) 160 birkózója találkozott. (A dunaszerdahelyi verseny kanizsai szereplői a cikk feletti képen.) A szlovákiai Szninában július 15-20-án a kadett világbajnokságra hangolódó, 46 kilogrammos Németh Márton valamint az 50 kilogrammos, Egyed Balázs is szerepelt a viadalon. A fiatalok remekeltek, ugyanis mindketten kiválóan csatázva a dobogó csúcsára állhattak fel. A Szatmári Zsolt edző vezette különítményből a diák II. korcsoportban (2003-2004-es születésűek) Ladányi Benedek 28 kilogrammban 2 győztes és egy vesztes meccsel második lett. A gyermek I. korcsoportban (2005-2006-os születésűek) Buder Emil 26 kilogrammban szintén ugyanilyen mérleggel ezüstérmet szerzett. A gyermek I-es korcsoportban 30 kilogrammos Fata Rajmund, a diák II-es korcsoport 30 kilogrammjában Zaka Zénó valamint az ifjúságiak 63 kilogrammjában Faludi Máté tisztességesen helyt álltak, de helyezést nem szereztek. Ennek a legénységnek a tagjai sem lazíthatnak, hiszen a fiatalok a szentesi diákolimpián május 31-én (szombat) remekelhetnek. Az Egyed és Németh kettőse pedig július első hétvégéjén egy bécsi világfesztivál keretében nem csak népszerűsíthetik a birkózást, de tovább gyakorolhatnak a világbajnokságra is.