Kanizsai Dorottya Kórház – 600 millió a betegekért

Három, még részben tavaly nyáron indult, pályázati forrásból finanszírozott fejlesztést zárt le péntek délelőtti rendezvényén az intézmény. A kórház érintett egységeinek munkatársai, valamint városi és megyei vezetők előtt dr. Brünner Szilveszter főorvos igazgató elmondta: az új gyógyászati eszközök beszerzésére, a járó-beteg ellátás körülményeinek javítására, az informatikai rendszer fejlesztésére közel 600 millió forintot tudtak költeni, így összességében most már 6 milliárd forint fölött jár az elmúlt 6-8 évben az intézményre költött források összessége.

Bár az is imponáló, hogy az informatikai hálózatra több mint 100 számítógépet tudtak csatlakoztatni, s a kórház területén ma már bárhol szabadon tudnak  WIFI-zni, internetezni a betegek, az ellátás szempontjából mégis a gyógyászatban használatos új gépek bírnak nagy jelentőséggel.

KEOP560_c_ives1

A C íves röntgen átvilágító

Megvásárolhattak egy úgynevezett C-íves röntgen átvilágító készüléket és egy Flat panel detektoros digitális tüdőszűrő rendszert. Amellett, hogy így jelentős energia-fogyasztó egészségügyi eszközök cseréje történt meg, a Tüdőgondozó Intézet valamint az urológiai osztály műtéteihez kapcsolódó modern, alacsonyabb energia-felhasználású röntgensugárzáson alapuló diagnosztikai berendezések kerültek beszerzésre.

Jelentősen javult a szemészet és a fül-orr-gégészeti rendelők felszereltsége is.

Ma már gyakorlatilag „csak” az MR hiányzik műszerparkból, egyébként valamennyi területen élenjáró berendezésekkel kezelik a betegeket Nagykanizsán – fogalmazott a projekt zárón  dr. Brünner Szilveszter.