Kanizsán nincs alkalmas személy, vidékről erősít a Humán Bizottság

Előre is elnézést kérek Filip Gizelától, ez a gondolatsor nem róla, nem az ő tehetségéről, képességeiről szól. Ő csak a példa, a minta arra, hogy milyen érthetetlen, lehetetlen, a várost megalázó megoldásokat produkál a túlpolitizált közélet.

Az alaphelyzet: Hella Ferenc református lelkész úgy döntött, hogy lemond az önkormányzat Humán Bizottságban betöltött külső tagságáról. Május 1-jével üresen maradt székét jövő héten, a soros önkormányzati ülésen a testület Filip Gizelával kívánja betölteni. (A név nem elírás, valóban egy „l”-lel írják.). Filip Gizeláról annyit lehet tudni, hogy Csapiban él, ott működtet egy kis panziót. Az interneten másutt található információk szerint valószínűleg azonos azzal a Filip Gizellával, aki a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetének tagjaként (jelenlegi titkáraként) 2010-ben az akkori használtruha kereskedésének teljes készletét felajánlotta az iszapkatasztrófa áldozatainak, majd az adományozás után néhány nappal üzletét bezárta. Erdélyből származik, több mint 30 évig Németországban élt.

Tett egy kitérőt az aktív politizálás felé is, 2014-ben szeretett volna polgármester, illetve képviselő lenni a kormánykoalíció pártjainak támogatásával Csapiban. Nem járt sok sikerrel. Polgármesteri jelöltségét a győztessel szemben 10-en támogatták, s ez mindössze 9 százalékra volt elég a győztes 91 százalékával szemben. Nem jutott be a kis falut irányító 4 tagú testületbe sem, a szavazati arányok ott is hasonlók voltak.

Jövő héttől pedig tagja lesz a Csapival szomszédos középváros oktatási, kulturális, szociális, sport és egészségügyi életével foglalkozó, a testület e területekhez kapcsolódó döntéseit előkészítő Humán Bizottságának.

Értem én, persze hogy értem, hogy miért. De felfogni, elfogadni nem tudom.