„Két feladat közül mindig a nehezebbet választottam…

…és azért tudtam dolgozni, mert nem csak nekem segítettek, de én is segítetten másoknak.”

Büki Pálné is azok közé a kanizsaiak közé tartozik, akiről megoszlik környezete véleménye. Van, akinek gondot jelent, hogy elfogadja határozottságát, temperamentumát, de akik dolgoztak vele, tudják, hogy fáradhatatlan, igazi közösségi ember, akinek életét a kisebb-nagyobb közösségek építése töltötte ki.

Büki Pálné 75 éves.

bele2Nagyrécséről került 1966-ban Kanizsára, a Hunyadiba. A Hunyadi akkor még csak két éve volt koedukált, korábban ez volt az északi városrész fiú iskolája, tele ifjú „csibészekkel”… igazi gyakorló terep egy vállalkozó kedvű pedagógus számára. Ezt követte 5 év kitérő az Úttörőházba, majd ismét a Hunyadi igazgatóként és tanárként egészen 1995-ig.

„Nem volt olyan év, hogy a munka mellett ne végeztem volna valamilyen közösségi munkát”

Az Erzsikét születésnapján köszöntő Városvédő Egyesület elnökségének 16 éve tagja. Már nyugdíjasként sok-sok éven keresztül írt a városi újságnak, riporterkedett a Városi Televízióban. Társzerzőként vett részt helyi témájú könyvek írásában, szerkesztésében (Katonaváros, A XX. század tanúi), nevéhez kötődik a Hölgyklub életre hívása.

Megkapta az Év kreatív embere és  Az év civil embere kitüntetéseket, birtokosa a Zala megye Oktatásáért és a Nagykanizsa Városért elismeréseknek.

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület Elnöksége néhány napja köszöntötte 75. születésnapja alkalmából Erzsikét. A bensőséges ünnepségen Papp Ferenc elnökségi tag tolmácsolta a szervezet tagjainak jókívánságait, s adta át a munkáról az ünnepségen nem csak múlt, de jövő időben is beszélő Büki Pálnét.