A könyvek ünnepe Kanizsán

Bár hivatalosan az Ünnepi Könyvhét csak 12-én kezdődik, már mától programokkal várják a szervezők a tudás-, és gondolattárak hagyományos hordozóinak nagykanizsai híveit.

MÚZSÁK RANDEVÚJA címmel ma délután verses kiállítás-megnyitó tartanak a Halis István Városi Könyvtárban. Soós József lentiben élő költő versei ihlették Németh Dezső kisplasztikáit, festményeit és Kovács Zoltán fotóit. A tárlat 16 órakor nyílik.

Ugyancsak a könyvtárban 12-én 10 órakor kerül sor Héjjas István: Az ÉLET megóvása és a KÖRNYEZETVÉDELEM – tények és hiedelmek című kötetének bemutatójára. A kötetet dr. Járosi Márton aranydiplomás gépészmérnök, nagykanizsai díszpolgára méltatja, s maga is tart egy vetítettképes előadást Környezetvédelem és energiapolitika címmel. A Könyvhét helyi rendezvényeinek megnyitóját csütörtökön 11,30-kor rendezik a Deák téren, itt szintén dr. Járosi Márton mond köszöntőt.

Csütörtökön olvashatják a költészet iránt érdeklődők először Szoliva János új, Égig érő valóság címet viselő kötetét is. A verseket 18 órától Lehota M. János méltatja, az esten közreműködik Bali Judit és Bedő Csaba.

Péntekre egy igazi közönség könyv bemutatója jut Kanizsán. Csicsek Anna: Mé’ Állunk Vazze? című vasutas anekdoda gyűjteményét 17 órakor ajánlja az olvasók figyelmébe a Könyvtárban Kardos Ferenc.

Mindeközben csütörtöktől szombatig, naponta 10-12 óra között a Takács László irodalmi Kör tagjai dedikálják köteteiket a Deák téri könyvsátornál.