Kotorják a Principálist – örülök, de…..

Biztosan lesz, aki ennek a néhány sornak az elolvasása után azt mondja majd, hogy telhetetlen vagyok, hogy nem tudok örülni a jó hírnek sem, ráadásul olyan dologhoz fűzök kommentárt, melyhez nem értek. Ezzel együtt megkockáztatom, hogy nekem van igazam. (Ha nem, írjanak!)

Örömmel olvastam, hogy a napokban megkezdték a Principális csatorna tisztítását. A tudósítás arról szól, hogy a csatorna felső, Magyarszerdahely és Felsőrajk közötti szakaszán már kotorják a medret, s hogy a Kanizsa alatti 9 kilométeres szakasz is hamarosan sorra kerülhet. „A tervek elkészültek, a szükséges, 100 millió forintot meghaladó összeget hamarosan jóváhagyják, ezt követően pedig elindulnak itt is a kotrógépek” – így olvasható az MTI hírében.

Csak addig már ne jöjjön nagy esőzés és újabb áradás – teszem hozzá. Mert ha jön, akkor lehet, hogy az eddigieknél is nagyobb bajra számíthatunk Kiskanizsa alatt.

Én ugyanis azt gondolom, hogy a kiürítésre szánt üvegből először a dugót kell kihúzni, azaz ebben az esetben is talán az lett volna a logikus, hogy a Kiskanizsa – Bajcsa közötti „dugót” szüntetik meg először, hogy itt legyen gyorsabb a víz lefolyása. Az, hogy a most megkezdett kotrással megoldódik a Magyarszerdahely-Felsőrajk közötti területeket elborító víz lefolyása, hogy ott több vizet és gyorsabban tud elvezetni a Principális, a mi városunk határában, a dugónál a korábbinál is nagyobb áradást eredményezhet. Ezért most azért szurkolok, hogy: 1. a „hamarosan jóváhagyás” mielőbb megtörténjen; 2. addig is legyen kegyes hozzánk az időjárás felelős.