Közel 1800 ember téli közfoglalkoztatása kezdődik el Zalában

Novembertől jövő év áprilisáig tartó téli közfoglalkoztatási programokra több mint 250 szerződés jött létre a munkaügyi kirendeltségek és az önkormányzatok között Zala megyében, így a téli időszakban közel 1800 ember számára tudnak munkát biztosítani – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

Októberben közel 140 ember közfoglalkoztatása kezdődött meg, az idén összesen 5338 embert vontak be a programokba. A közfoglalkoztatási támogatásokra fordított, 2 milliárd forintot meghaladó összegből közel 1,6 milliárd forintot a Start munkaprogram központi keretből fizették ki, amelynek háromnegyed részét a kistérségi Start munka mintaprogramokra fordították.

A kistérségi mintaprogramokra kifizetett támogatás egynegyedét mezőgazdasági munkákra fordították, de jelentős összeget tett ki a közúthálózat javításának és a mezőgazdasági földutak karbantartásának finanszírozása is.

A hagyományos, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásba októberben közel 70 embert vontak be. Az év első tíz hónapjában összesen 1915 ember támogatása kezdődött meg, döntő többségben 6 órás közfoglalkoztatás keretében. A programokra a Start munka decentralizált keretből az idén összesen 445 millió forintot meghaladó összeget fordítottak.

A 14 Zala megyei települést érintő munkahelyteremtő beruházások támogatási összege közel 310 millió forint. A nyertes pályázók a fejlesztések eredményeképpen összesen 171-gyel növelik az alkalmazottak létszámát.

(a fotó illusztráció, nograd24.hu)