“A különbség kisebb, mint gondolnád”- Kanizsára értek a jótékonysági futás résztvevői

Lajkó Csaba „pecsenye” székesfehérvári ultramarton futó, 2013-ban az Év Ultrafotója, immár negyedik éve minden nyáron támogatójává válik egy-egy nemes ügynek. Idén a Down szindrómás gyerekekért fut egy hét alatt több mint 500 kilométert barátaival Székesfehérvártól Budapestig. A hét napos akciót Lajkó Csabával együtt teljesíti a futók egyik legendás alakja, a 67 éves „öreg sirály” Visy Ferenc.

bele1A csapat mai adagja 90 kilométer volt, reggel hat órakor indultak Balatonföldvárról és néhány perccel délután öt óra után érkeztek Nagykanizsára. Útközben többször, többen csatlakoztak hozzájuk, ezzel is kifejezve támogatásukat. A kanizsai ultrák Rudolf Tamás vezetésével Zalakomárnál álltak be a csoportba, majd Galambokon és Nagyrécsénél a „Zalakarosi Futrinkák” egy-egy csoportjával egészült ki a jótékonysági futásban résztvevők köre. Az utolsó pihenő Nagyrécsénél volt, majd a régi hetes út- Petőfi utca – Fő út útvonalon érkezett a kis csapat Nagykanizsa központjába.

bele2A futókat taps fogadta az Erzsébet téren, ahol a testvérvárosok kútjánál Karádi Ferenc alpolgármester adta át a város ajándékát. Ezeket az ajándékokat a többi hasonlóval együtt később elárverezik, s ezzel is a Down szindrómás gyerekeknek épülő Nyíregyházi „Csodakert” megvalósítását segítik.

“A különbség kisebb, mint gondolnád” elnevezésű jótékonysági futás résztvevői holnap reggel 6.30-kor indulnak tovább Kaposvárra, majd a Pécs – Paks – Pusztacsabolcs útvonal végén vasárnap érnek Budapestre.

Lajkó Csaba kezdeményezéséről, a jótékonysági program további részleteiről itt olvashatnak további információkat: http://jotifuti.hu/category/jotifuti-2014/