M70-es – valami elindult

Hogy mikorra lehet az immár csak halálútként emlegetett, s most már fizetős(!) Letenye-Tornyiszentmiklós közötti M70 autóútból teljes autópálya, azt ma még nem tudni, de tény: a pénteki Közbeszerzési Értesítőben megjelent a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ajánlattételi felhívása a valamivel több, mint 21 kilométer hosszú –hol autóút, hol autópálya – szakasz 2×2 sávra történő bővítéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány készítésére.

A pályázat nyertesének el kell készíteni a hiányzó bal pálya bővítéséhez szükséges vizsgálatokat, 3 db különszintű csomópont, 2 db egyszerű pihenő, a meglévő hídműtárgy figyelembe vételével, az ajánlatkérési dokumentáció részét képező meglevő előzményadatok ismeretében és dokumentumok felhasználásával.

A kiírás szerint a tervezési munka becsült értéke nettó 17, 5 millió forint, a munka elvégzésére a szerződést követően 8 hónap áll rendelkezésre. Ez utóbbi azt jelenti, hogy optimális esetben 2015 végére készülhetnek el a megvalósítási tanulmány, azaz legkorábban jövőre lehet gondolni a folytatásra.