Ma soron kívüli közgyűlés – múzeum, közfoglalkoztatás, 48-as szobor

A soron kívüliséget vélhetően az indokolja, hogy az előző tanácskozáson elfogadott, a Thúry György Múzeum felújítását célzó, a Norvég Alaphoz benyújtandó pályázaton nem tartalmai jellegű változtatásokat kell végrehajtani. A pályázat beadásának határideje ma jár le, azaz a kora esti testületi ülés után még lesz néhány óra arra, hogy a módosított anyag elektronikus formában eljusson a kiíróhoz. Az viszont még továbbra is nyitott kérdés, hogy időközben születik-e egyezség Magyarország és Norvégia között a Norvég Alap körüli vitában.

Egy másik előterjesztés szerint az önkormányzat az hátralévő hónapjaiban több mint 200 közfoglalkoztatott alkalmazását támogatná a város intézményeiben. Ehhez közel 25 millió forintos forrás szükséges, melynek 70 %-át központi forrásból finanszíroznák.

E két aktuális téma mellett lesz szó a Deák téri 48-as szoborról is……..

http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=50002&id=197

(A szerk. megjegyzése: Az szoborról szóló előterjesztés azért zavarba ejtő, mert az anyag hosszan részletezi, hogy milyen sok problémával járna a szobor áthelyezése, de a határozati javaslatnak nincs olyan pontja, nincs olyan határozati javaslat, mely ezek alapján elutasítaná a képviselői kezdeményezést. Az elfogadásra ajánlott döntések, lépesek mindegyike az áthelyezés előkészítésére irányul.)