Ma testületi ülés – informatikai fejlesztés és személyi kérdések a középpontban

Bár a mai testületi ülés kapcsán a legjobban valószínűleg mindenkit a személyi kérdések foglalkoztatnak, azért lesz néhány olyan téma is, mely önmagában rendkívül fontos és komoly, esetenként több évre kiható anyagi következményekkel jár. Ezek közül a legfontosabb az Önkormányzat informatikai fejlesztésének terve, ami már eléggé a körmére égett a városnak. A váltás, változtatás indokolt, de rendkívüli körültekintést igényel, hisz a hatására a következő négy évre közel bruttó 1 milliárd forint. Az alapelv: a város szolgáltatást szeretne vásárolni, azaz az informatikai eszközpark és annak üzemeltetése lenne a jövőre lebonyolítandó közbeszerzési eljárás tárgya.

Két előterjesztés is foglalkozik az önkormányzati tulajdonú lakások ügyeivel. A testületnek döntenie kell az oktatási intézményekben lévő szolgálati lakások jövőbeni bérbeadásának mikéntjéről és a Rendőrség 25 lakásra szóló bérlőkijelölési jogának szabályozásáról is.

Személyi döntések. Eddig kevesebb figyelmet kapott egy új feladat, nevezetesen az oktatási intézmények helyettes vezetői kinevezésének véleményezése. Eddig erről az intézményvezetők egy személyben dönthettek, mostantól ezeket az állásokat is pályáztatják. Az elmúlt napokban az érintett munkahelyi közösségek véleményezték a pályázókat, ma a testület alakítja ki álláspontját, ennek ismeretében dönt majd az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A Kanizsai Kulturális Központ némiképp félrecsúszott vezetői pályázatáról nyílt, míg a többi vezetői állásról (Via Kanizsa Zrt, Vagyongazdálkodási Zrt, Netta-Pannónia Kft, Thúry György Múzeum) a képviselők zárt ülésen döntenek.