A magyar kultúra napja – Programok Nagykanizsán

Kiállítás- megnyitóval, könyvbemutatóval, hangversennyel és gálaműsorokkal ünnepelik magyar kultúra napját Nagykanizsán. Az egy héten át tartó programsorozathoz több, a városban működő művelődési intézmény, közgyűjtemény és a hagyományőrző csoport is csatlakozott.

A rendezvények január 18-án kezdődtek el. A Magyar Plakát Házban szerdán mutatták be Markó Imre Lehel Kiskanizsai szótár című kötet reprint kiadását, mely az Együtt Kiskanizsáért Egyesület gondozásában jelent meg. Pénteken megnyílik Eifert János fotóművész 50 év munkáját reprezentáló tárlata, a Halis István Városi könyvtárban az intézmény szolgáltatásait bemutató kiállítást tekinthetik meg a látogatók. 

Az ünnepi műsort a népzene és néptánc jegyében rendezik meg január 21-én a dél-zalai városban. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban hagyományőrző csoportok lépnek színpadra, a program táncházzal zárul.  Vasárnap a Honvéd Kaszinóba várják hagyományteremtő találkozóra a nagykanizsai kórusokat és megnyitják a fafaragó szakkör 10 éves jubileumi kiállítását. Január 23-én a Kanizsa Fotóklub tagjainak alkotásait mutatják be a Hevesi Sándor Művelődési Központban. 

 A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.