Marad a köd, légy óvatos!

Kilenc megyére, köztük Zalára is figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

kodAz MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: csütörtök reggelig a gyengén felhős, szélcsendes területeken többfelé képződhet sűrű (zúzmarás) köd, amely fokozatosan ritkul, illetve szűnik meg. Nagyobb területet érintő köd elsősorban a Dunántúl déli, délnyugati felén és az Alföld déli, délkeleti felén valószínű – tették hozzá.

A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy a tartósan megmaradó, sűrű ködben pár száz méter körüli lehet a látástávolság.

Az előrejelzés szerint csütörtökön néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.