Modern Egyetem Modern Európában – nagykanizsai közreműködéssel

Nagykanizsán tartotta a „MUME – Modern Egyetem Modern Európában” című projektbemutató és képzésismertető tájékoztatóját ma az Európa Konzorcium Kft.

Az Európai Unió Leonardo da Vinci Programja keretében megvalósuló „MUME“ projekt a közszféra 30 év alatti és 45 év feletti dolgozóinak együttműködési kihívásaira kíván választ adni. Mind az alkalmazottak, mind a foglalkoztatók számára kínál gyakorlati megoldásokat, és átfogó képzést indít többgenerációs csoportok részére. A lengyel, cseh, belga, finn, magyar, olasz és görög partnerek közös megvalósításában zajló projekt három olyan témakört választott a kísérleti oktatás céljára, amelyek az előzetes felmérések eredményei alapján minden, a projektben résztvevő ország közszférában dolgozó munkavállalója számára kihívást jelent. Mivel az üzleti angol nyelv, az információtechnológia, a kommunikáció és generációk közötti együttműködések más-más téren jelent feladatot a 30 év alatti és a 45 év feletti dolgozók körében, a partnerek külön tananyagrészeket fejlesztettek a fiatalok és a tapasztaltabbak részére. Mindkét esetben az a cél, hogy a tananyagok elsajátításával a korosztályok együttműködése gördülékenyebben valósulhasson meg a mindennapi közös munka során.

Magyarországot a projektben az Európa Konzorcium Kft. képviseli. A nagykanizsai székhelyű szervezet részt vett a tananyag fejlesztésében, illetve szervezésében zajlanak majd a kísérleti képzések is, amelyen 10-10 fő fiatal és tapasztalt, közszférában dolgozó munkatárs részvétele biztosított a MUME projekt keretein belül.

A projektismertető és képzésismertető rendezvényen, amelyen önkormányzatok, művelődési intézmények, könyvtárak és civil szervezetek képviselői vettek részt, Lábodi István ügyvezető igazgató és Erdős Krisztina projektmenedzser tartott ismertető előadást.