Múlt, jelen, jövő – fotókiállítás Nagykanizsáról a Medgyaszay házban

Akinek pénteken és szombaton már elege lesz a város központját betöltő vigadalomból, s némi csendre vágyik, keresse fel a Medgyaszay házat.

beleMúlt, jelen és jövő találkozik ott mindössze három napig a Város napja alkalmából életre hívott fotó tárlaton, illetve folyamatos vetítésen. A múltat a várost bemutató egykori képeslapok idézik, s óriásira, plakát méretűre nagyítva olyan apró részleteket is elárulnak a 20. század elejei Kanizsáról, melyek a tenyérbe simuló képeslapokon fel sem tűnnének. Egy 1901-ből származó várostérkép arra ad jó lehetőséget, hogy a múltat összevessük a jelennel, már ami az utcák nevét, elhelyezkedését illeti.

bele2A jelent mutatják be nagyon attraktívan Varga Györgynek, az MTI fotósának szép fotói, a jövőt pedig a városrekonstrukció hamarosan kezdődő 2. ütemének tervrajzai teszik egy kicsit elképzelhetőbbé. Mindezek mellett pedig folyamatosan pereg a film a régi moziban, azaz egy, a múltat, jelent, jövőt egybe foglaló vetítés is várja az érdeklődőket csütörtökön és pénteken egész nap, szombaton pedig 13 óráig.

no images were found