Nagykanizsa – Orvvadászok kerültek előzetes letartóztatásba

Két férfit is előzetes letartóztatásba helyeztek az elmúlt hét végén Zalában orvvadászat, illetve lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt – mondta el szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a nagykanizsai rendőrkapitányság vezetője.

Molnár József közölte: több hónapon át tartó nyomozás eredményeként múlt pénteken érték tetten és fogták el Nagybakónakon V. Dávidot, amint éppen vadhúst értékesített. A 37 éves férfinél tartott házkutatás során egyebek mellett 150 kilogrammnyi vadhúst, két illegálisan tartott hangtompítós vadászfegyvert, jelentős mennyiségű, részben házilag készített lőszert, továbbá trófeákat, éjjellátó készüléket, lézeres irányzékot is lefoglaltak.

A férfi munkahellyel vagy igazolt jövedelemmel nem rendelkezett, ugyanakkor az orvvadászatból származó vadhúst pénzért, illetve más szolgáltatásokért cserébe rendszeresen értékesített. A férfi házánál egy élő vadmalacot is találtak, amit a rendőrök Nagykanizsán, az erdészet vadaskertjében helyeztek el.

A nagykanizsai rendőrkapitány beszámolt arról, hogy a nyomozás során eljutottak az újudvari H. Zoltánhoz is, akinél ugyancsak házkutatást tartottak. A 36 éves férfinél szintén hangtompítós vadászfegyvert, valamint 40 kilogrammnyi vadhúst találtak.

A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, V. Dávid ellen ezen felül orvvadászat miatt indult eljárás. A bíróság a hét végén mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte.

Molnár József az MTI kérdésére elmondta azt is: H. Zoltán 2010-ben volt már büntetve hasonló ügy miatt, akkor felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Videó itt:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RPOixbEaNuA