Nagykanizsai diákok Arany-díjas oklevelei a világ másik feléről

A 11. Ázsia-Európa Iskolahálózat múlt év november végén tartotta konferenciáját Baliban. A konferencia lehetőséget biztosított az Ázsia-Európa Alapítványnak, hogy jutalomban részesítse a 2012-2013-as tanévben lebonyolított programjaiban résztvevő diákokat és tanárokat. Az Ázsia-Európa Alapítvány 1998 óta, ma már 49 európai és ázsiai ország iskolái, tanárai és diákjai számára segíti a közös projektek szervezését, a kultúrák, a természeti és társadalmi környezet megismerését.

beleArany- díjjal jutalmazták az iMagz – Making Myself Heard (iMagz – Hallatom Hangomat) elnevezésű programot is, melyben a világ minden részéről (Dániából, Finnországból, Indiából, Indonéziából, Írországból, Olaszországból, Malajziából, Fülöp-szigetekről, Oroszországból, Szingapúrból, Szlovéniából, Svédországból és az Egyesült Királyságból) 15 középiskola –köztük a nagykanizsai Batthyány Gimnázium – diákjai vettek részt. Ők a program weblapján angol nyelven publikáltak írásokat, mondták el véleményüket a felvetett témákkal kapcsolatban. Az elismerő díjat a projekt, illetve a projektben résztvevő tagok azért kapták, mert kiváló példáját adták annak, hogy miképpen lehet az IKT-s eszközök segítségével elősegíteni egymás kultúrájának jobb megismerését, valamint előmozdítani a párbeszédet az ázsiai és európai középiskolások és tanáraik között.

A legjobb írásokat a szerkesztők egy magazin formájában háromhavonta publikálják.  A magazinokat az indiai szervezők minden résztvevő iskolába eljuttatták. E magazinnal együtt érkeztek meg a napokban az Arany-díjat igazoló oklevelek, melyeket ma délelőtt vettek át a munkában résztvevő Batthyány-sok és tanáruk Blasszauer János.